Excel - werken met draaitabellen

In één dag leert u hoe u kunt werken met draaitabellen.

Interactieve 1-daagse klassikale training

Duur en datum van de training

1 dag

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen

Type aanbod

Zowel open training als bedrijfstraining

Beschrijving
in deze training staan de draaitabellen centraal en daarbij komen o.a. de volgende aspecten aan de orde:

  • wat voor soort gegevens ten grondslag kunnen liggen aan draaitabellen;
  • hoe u een draaitabel aanmaakt en inricht;
  • hoe u een draaitabel kunt vormgeven;
  • en hoe u grafieken aan draaitabellen kunt koppelen.

Daarbij gaat het niet alleen om hoe u dat moet doen, maar vooral ook wat de verstandigste manier is om draaitabellen in te richten. De vele keuzes die u maakt bij het inrichten van een draaitabel en de daarbij behorende grafieken moeten immers afgestemd zijn op wat u met deze draaitabel wilt bereiken. Door hier aandacht aan te schenken leert u hoe u met draaitabellen en grafieken uw gegevens inzichtelijk en overtuigend kunt presenteren.

Doelgroep
Bedoeld voor mensen die reeds ervaring hebben met Excel en die door middel van draaitabellen gegevens flexibel willen selecteren, ordenen en inzichtelijk presenteren.
 

Voorkennis
U heeft zich de basistechnieken van Excel al eigen gemaakt. U bent al vertrouwd met het invoeren van gegevens, het maken van eenvoudige tabellen en grafieken. Ook weet u hoe de formulebalk in Excel werkt en kunt u eenvoudige berekeningen met behulp van formules vorm geven. U heeft zich ook eigen gemaakt hoe u de vormgeving kan aanpassen, door lettertype, kleuren en randen van cellen te veranderen.

Kortom u bent al een gebruiker van Excel, maar u wilt de veelheid van gegevens waarmee u wordt geconfronteerd overzichtelijk en to the point presenteren.

Doel
Het doel van de training is om u te leren draaitabellen en grafieken te maken en te gebruiken op een manier die de boodschap die u uit uw gegevens naar voren wilt laten komen zo veel mogelijk ondersteunt.

Opzet cursus
Er wordt klassikaal gewerkt, waarbij soms klassikaal voorbeelden worden besproken, en op een ander moment iedereen zelfstandig aan opdrachten werkt. De trainer is voordurend aanwezig om ondersteunin te bieden. Daar waar leerpunten zijn die voor meerderen relevant zijn zal de gehele groep daarbij worden betrokken. In andere gevallen is persoonlijke aandacht meer op zijn plaats. Een ieder is vrij om eigen voorbeelden uit de praktijk in te brengen.
Deze combinatie van klassikaal en individueel garandeert voor alle deelnemers de meest op hun Excel-niveau toegesneden aandacht.

Resultaten opleiding ‘Werken met Draaitabellen’
Na deze training bent u in staat om zelfstandig draaitabellen en grafieken te maken en vorm te geven, op een wijze die past bij wat u met het presenteren van de betreffende gegevens wilt bereiken.

Duur
De training bestaat uit één trainingsdag en vangt aan om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Wilt u een training bij ons reserveren dan kunt u contact opnemen met: 070 – 319.84.30 of u kunt een mail sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

b pers

Personeel

Om u als kandidaat aan te melden, kan u zich inschrijven. Vul alstublieft zoveel mogelijk gegevens in. Dit stelt ons in staat u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Inschrijven

b mark

Management

De Braam-Groep heeft een managementtrainingsmethode en certificering uitgewerkt voor zowel de ITIL en PRINCE2 trainingen.

Meer info

b train

Trainingen

Door middel van diverse werkvormen  met en zonder acteur leert de cursist de drie vormen van agressie te herkennen.

Verbale agressietraining

b social

Volg ons

 facebook linkedin  
     
 

copyright© braam groep 2013 - Polakweg 7 2288GG Rijswijk (zh) +31 (0)70 3198430